Graag aanmelden voor een heerlijke dansavond!

Lees daarvoor deze aanwijzingen

Wat je in de inleiding of de workshop krijgt aangereikt, is daarna op de dansvloer te gebruiken. DansJeVrij! streeft er naar om in de dans het contact met elkaar te bevorderen. Zowel de inleiding of de workshop helpt daarbij, is inspirerend en bovendien een leuke start van de avond.

Neem je deel aan de workshop, kom dan alsjeblieft op tijd. Je kunt een kwartier voor aanvang al de zaal ingaan.

Voor meer info klik op de titel van de workshop.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

dansreis door ons lichaam: het bekken

Een feestelijke DansJeVrij! avond met eerst een workshop in de serie "dansreis door ons lichaam".  We beginnen om 20 uur.

Marie Goeminne neemt je aandacht mee naar het bekkengebied. Hoe leef jij in je bekken?

Door onze adem en aanwezigheid in die plek uit te nodigen, door subtiel er in te gaan bewegen, verbinden we ons met die plek en worden we er ons (meer) van bewust.

We spelen o.a. met de verschillende elementen aarde, water, vuur en lucht. We onderzoeken hoe deze elementen in ons bekken resoneren en willen bewegen. We benoemen wat vertrouwd voelt en wat onbekend of nieuw voelt. Vandaar uit verkennen we welk thema (op dit moment) in je bekken leeft: denk aan vitaliteit, draagkracht, sensualiteit,… en we maken deze vrij in beweging.

Een dans-ode aan het bekken.

Welkom!

Marie Goeminne

is sinds haar kindertijd al gefascineerd door het menselijk lichaam. Via het lichaam kan ze zich uitdrukken en zichzelf laten zien. Ze werd danser en later choreografe. Haar recente project is The Lost Art Of Grief. Emoties, overtuigingen en zielenroerselen ziet ze als bewegingen die via het lichaam vorm krijgen en tot uitdrukking komen. Gedurende de jaren ging ze zich meer en meer verdiepen in de wisselwerking tussen lichaam en geest.

Dat leidde ertoe dat ze boeddhisme ging beoefenen en later Biodynamische psychotherapie ging studeren. Gedurende deze opleiding ontwikkelde ze een dieper bewustzijn over het lichaam. Door te luisteren naar de sensaties in het lijf (door te voelen waar het warm of koud is, spanning of ontspanning, actief of passief,…) en daarmee een ‘gesprek’ aan te gaan, konden onderdrukte of onbewuste gevoelens een stem krijgen.  Zo ervaarde ze hoe het lichaam een bron van steun, wijsheid en plezier kan zijn. Haar lichaam is nu de basis van waaruit ze leeft en handelt.

----

Na de workshop begint om circa 21.10 uur DJ Reinier "outside the box". Met een mix van uiteenlopende muziek, stijlen en ritmes. Om op te bewegen, ontmoeten, verstillen, even los gaan, kortom... jouw dans dansen! Voor wie alleen wil dansen, of juist samen. Daar is de ruimte voor.

De dansavond eindigt rond 23.00 uur.

Wil je even zitten en praten, is er buiten de zaal hiervoor gelegenheid met thee/water.

Graag reserveren en betalen* via deze site

*) Lees ook de annuleringsregeling.

Gegevens

Datum:
6 november 2021
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
€17 – €20

Organisator

team DansJeVrij – Amersfoort
E-mail:
amersfoort@dansjevrij.nl

Locatie

De Danswerkplaats
Oude Fabriekstraat 20

3812 NR
Amersfoort
+ Google Maps

We hanteren afspraken om elkaar op een verantwoorde wijze ruimte te geven om te dansen. Lees onze tips en afspraken daarvoor.

vrij dansen en tegelijk mede verantwoordelijk voor de ruimte van de ander

Daarmee zijn er mogelijkheden om heerlijk te bewegen, je eigen dans te dansen. Wanneer er beperkingen zijn, zullen wij die als organisator duidelijk aangeven. Wij vragen de deelnemers aan de workshop/dansavond hiermee rekening te houden en de aanwijzingen van workshopdocent en team DansJeVrij! op te volgen.

Realiseer je dat ook jijzelf voor een goede gang van zaken, verantwoordelijk bent.

Fijne dansavond!

Elke 1e zaterdag: meestal in AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: meestal in NAARDEN

Onze evenementen worden ook vermeld op verschillende andere kalenders waaronder:
Hipsy danskalender
agenda voor bewust en spiritueel leven
spirituele agenda
facebook; agenda voor blotevoetendansers
bewust amersfoort

Ken je een andere agenda die geschikt is voor onze evenementen? Geef je suggestie aan ons door.