muziek
muziek
muziek

Muziek en DJ

Eigenzinnig en vrij

Wat DansJeVrij! nu vele jaren uniek maakt is de eigenzinnige muzikale keuze van de DJ. Inspirerende muziek om ook in beweging vrij te experimenteren.

Klanken en ritmes uit alle werelddelen, alle genres en uit alle tijden. Dat betekent ook ruimte voor (nieuw) klassiek. En altijd zal er muziek zijn die je uitnodigt om uit je dak te gaan maar ook melodieën waarbij je weer 'naar binnen' kan keren. Een combinatie van ritmes, stijlen en energie, vloeiende overgangen en soms een stiltemoment, zorgen voor een dansavond die van begin tot eind afwisselend en uitdagend is. Want ook is de muziek soms ongemakkelijk, schuurt het of irriteert; toch is er altijd de uitnodiging om er op te bewegen!

Onze huis-DJ-Reinier 'outside-the-box'  kiest aparte, verrassende akoestische en elektronische muziek die de danscreativiteit aanspreekt. Muzikale pareltjes die je benen in beweging zetten maar ook het oor streelt of je hart raakt. Of dan weer is een blokje minimalistische, (modern)klassiek of opera, jazz of blues te horen. Kortom een reis tussen de verschillende genres.

Zo laat DJ-Reinier steeds een nieuwe compilatie horen van de muziek die onze inspirator Carolien heeft verzameld en na haar overlijden aan ons heeft overgedragen. En veel van die muziek heeft zij nog niet eerder laten horen. Bij voorkeur wordt hiervan dus een nieuwe speellijst gemaakt tezamen met veel andere en nieuwe muzikale vondsten.

Zodat iedere avond bijzonder is en jij steeds weer je eigen, misschien wel de nog nooit eerder ontdekte sterren van de hemel danst!

En heb jij een suggestie voor muziek?

Geef je voorkeur door via ons contactformulier. Onze DJ laat je dan weten of en wanneer jouw favoriete muziek in de speellijst wordt opgenomen.

Ook soms een gast DJ

Naast onze eigen huis DJ-Reinier, nodigt DansJeVrij! zo nu en dan een gast-DJ uit. Dat geeft altijd weer andere muziek, maar wel altijd met het zwaartepunt in akoestische muziek. De naam van die DJ kondigen wij aan in de agenda bij het evenement.

Wil je meer informatie lezen over de DJ's die in het verleden bij DansJeVrij! een avond hebben verzorgd, klik dan op de naam van

DJ Aloes        DJ o' Nysos        DJ Marold         DJ Petro        DJ Theo Berlie        DJ Marleen        DJ Astrid        DJ Maartje

Deze DJ's draaien dus vaak ook op andere dansplekken.

 


En wie er ook de DJ van de avond is, de dansvloer-code van DansJeVrij! is altijd:

Op de dansvloer is de communicatie de dans, de taal van het lichaam, in beweging, jouw spel en emotie. Daarbij is de dansvloer ook je danspartner.
En social-talk kun je in de loungeruimte doen.

Want wanneer je hebt meegemaakt hoe mooi het is wanneer je bij verstilde muziek alleen de muziek (en schuifelende voeten) hoort, dan begrijp je vast waarom we dit vragen.