Twee DJ's: allebei eigenzinnig en vrij

Wat DansJeVrij! nu vele jaren uniek maakt is de eigenzinnige muzikale keuze van de DJ. Inspirerende muziek om ook in beweging vrij te experimenteren.

Klanken en ritmes uit alle werelddelen, alle genres en uit alle tijden. Dat betekent ook ruimte voor (nieuw) klassiek. En altijd zal er muziek zijn die je uitnodigt om uit je dak te gaan maar ook melodieën waarbij je weer 'naar binnen' kan keren. Een combinatie van ritmes, stijlen en energie, vloeiende overgangen en soms een stiltemoment, zorgen voor een dansavond die van begin tot eind afwisselend en uitdagend is. Want ook is de muziek soms ongemakkelijk, schuurt het of irriteert; toch is er altijd de uitnodiging om er op te bewegen!

DJ Maartje met 'muziek tot het hart'

"Ik dans zelf al twintig jaar: vrije dans, tango, contact-improvisatie en contact-tango. Daarnaast heb ik een grote liefde voor muziek en ‘compositie’, waarmee ik mij heb ontwikkeld tot DJ. Mijn stijl kenmerkt zich door diversiteit; waarmee ik je op reis neem van verstilling naar uitbundigheid, van akoestische muziek via tango en neo-tango, naar wereldmuziek, funky en jazz en altijd weer terug naar de zachtheid.
Muziek voor het hart, afgestemd op jou, voor vrij bewegen vanuit je authentieke zelf."

DJ-Reinier 'outside-the-box'

kiest aparte, verrassende akoestische en elektronische muziek die de danscreativiteit aanspreekt. Muzikale pareltjes die je benen in beweging zetten maar ook het oor streelt of je hart raakt. Of dan weer is een blokje minimalistische, (modern)klassiek of opera, jazz of blues te horen. Kortom een reis tussen de verschillende genres.

Zo laat DJ-Reinier steeds een nieuwe compilatie horen van de muziek die onze inspirator Carolien heeft verzameld en na haar overlijden aan ons heeft overgedragen. En veel van die muziek heeft zij nog niet eerder laten horen. Bij voorkeur wordt hiervan dus een nieuwe speellijst gemaakt tezamen met veel andere en nieuwe muzikale vondsten.

Iedere avond is bijzonder en waar jij steeds weer je eigen, misschien wel de nog nooit eerder ontdekte sterren van de hemel danst!

En heb jij een suggestie voor muziek?

Geef je muzikale tip door via ons contactformulier. Onze DJ laat je dan weten of en wanneer jouw favoriete muziek in de speellijst wordt opgenomen.

Ook soms een gast DJ

Naast onze vaste DJ's Maartje en Reinier, nodigt DansJeVrij! zo nu en dan een gast-DJ uit. Dat geeft altijd weer andere muziek, maar wel altijd met het zwaartepunt in akoestische muziek. De naam van die DJ kondigen wij aan in de agenda bij het evenement.


En wie er ook de DJ van de avond is, de dansvloer-code van DansJeVrij! is altijd:

Op de dansvloer is de communicatie de dans, de taal van het lichaam, in beweging, jouw spel en emotie. Daarbij is de dansvloer ook je danspartner.
En social-talk kun je in de loungeruimte doen.

Want wanneer je hebt meegemaakt hoe mooi het is wanneer je bij verstilde muziek alleen de muziek (en schuifelende voeten) hoort, dan begrijp je vast waarom we dit vragen.

Deel deze pagina