Privacyreglement, kenmerken en huisregels

Heb je hierover vragen, een verzoek of opmerkingen stuur dan een berichtje via het contactformulier.

Jouw unieke beweging

DansJeVrij! is voor mensen van 19-99 jaar en van beginnende tot doorgewinterde danser. Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier. De workshop vooraf aan de vrije dansavond, geeft je inspiratie en misschien wel de aanzet tot nieuwe bewegingen voor jouw wijze van dansen.

Muziek die je verrast en uitdaagt

De DJ neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis met verschillende tempo’s, genres en emoties. Je danst op muziek die je verrast, je uitdaagt, misschien je irriteert. Het kan zomaar zijn dat je een stukje opera, minimalistisch of gregoriaanse muziek hoort, Afrikaanse drums, of de klanken van de didgeridoo. Wij hebben de voorkeur voor akoestische muziek en vragen de DJ om in de muziekkeuze ook zeker eens "buiten de gebruikelijke DJ-muziek" iets te laten horen.

Praten buiten de danszaal

In de danszaal wordt gedanst en spreekt de muziek. Geluid maken, emotie tonen die bij jouw dans hoort, liggen, zitten, staan... Hoe jij beweegt is vrij! Wel vragen wij je om social-talk buiten de danszaal te doen. Wanneer je meemaakt hoe intens en mooi het is wanneer verstillende muziek het enige is wat je hoort tijdens het dansen, dan begrijp je vast waarom we dit vragen.

Afgestemd met jezelf en de ander

Of je nou in je eentje danst of met één of meerdere danspartners; respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen. Als het zeer druk is op de dansvloer pas dan je bewegingen aan (bijvoorbeeld "rennen" door de zaal kan dan tot vervelende botsingen leiden).
Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan afgestemd. Stel jezelf de vraag: ‘Staat de ander er voor open?’ Een mogelijkheid is: spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact, scheer voorzichtig langs of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie... Ben zoveel mogelijk jezelf.
Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan bijvoorbeeld je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar. Namasté.

Praktisch en van belang

We dansen op blote voeten (of dansschoentjes met zachte zolen) en in makkelijk zittende kleding. Naast de danszaal is ruimte om je om te kleden. Wij adviseren je geen sterke parfums te gebruiken.
Je bent zelf verantwoordelijk voor je spullen. Neem eventueel spullen van grote waarde mee in een tas de danszaal in en leg het daar waar niemand er last van heeft. Voorwerpen die aan het eind van de avond achter blijven, worden op de danslocatie maximaal een half jaar bewaard en gaan daarna naar een kringloopwinkel.
Het gebruik van alcohol, drugs of roken tijdens de dansavond past niet bij DansJeVrij!.
Fotograferen en filmen zijn zonder toestemming niet toegestaan. Telefoons in de danszaal graag uit (of op vliegtuig-stand).

In principe dient er voor de gehele dansavond gereserveerd te worden, zie verder de pagina Entree.

Dansprotocol

DansJeVrij! volgt het landelijk dansprotocol zoals dit voor en door dansondernemers is opgesteld. Indien maatregelen door de veiligheidsregio worden gesteld, zullen deze door de organisatie worden opgevolgd.

Rechten van derden (muziekrechten, auteursrecht of copyright)

Workshopgevers/DJ's die ons beeldmateriaal aanleveren voor publicatie en promotie, hebben hiervoor een eigen verantwoordelijkheid en vrijwaren DansJeVrij! van iedere aansprakelijkheid in dit verband.
Workshopgevers/DJ's die de deelnemers van onze dansavond/dansworkshop muziek laten horen, hebben hiervoor een eigen verantwoordelijkheid en vrijwaren DansJeVrij! van iedere aansprakelijkheid in dit verband.

Privacy deelnemers dansavond/dansworkshop

DansJeVrij! gaat zorgvuldig met jouw privacy om. Daarmee voldoen wij aan de nieuwe wetgeving AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) die per 25 mei 2018 geldt.
Wij registreren enkele persoonlijke gegevens van abonnees op de nieuwsbrief: het gaat om je (voor- en achter)naam en eventueel de eerste twee cijfers van de postcode waar je woont. Dit laatste is dus facultatief en geeft ons inzicht uit welke regio onze bezoekers komen. Deze gegevens worden bijgehouden via LaPosta. Als abonnee kun je zelf je gegevens aanpassen en kun jij je uitschrijven.

Wij gebruiken een reserverings- en betaalsysteem. Bij het gebruik hiervan vragen wij je mailadres en naam op te geven. Wij bewaren deze gegevens.

Beeldmateriaal: veel foto's die gebruikt worden bij aankondigingen en op de site worden nu al zodanig bewerkt dat mensen niet of nauwelijks echt herkenbaar zijn. En wanneer dit wel het geval is, hebben wij expliciete toestemming van deze personen. Kom je echter een door ons gepubliceerde foto tegen die voor jou ongewenst is, stuur dan een mail aan DansJeVrij, team Naarden of team Amersfoort. Dan beoordelen wij je verzoek en nemen de noodzakelijke maatregelen.
Je hebt altijd de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder. Dat kan via de de site van autoriteitpersoonsgegevens.nl
Alleen de leden van DansJeVrij, team Naarden of team Amersfoort, hebben toegang tot genoemde gegevens en fotomateriaal. Wij gaan zorgvuldig met deze gegevens en (beeld)materiaal om en gebruiken dit uitsluitend ten behoeve van de activiteiten van DansJeVrij! en zullen deze gegevens nimmer aan derden geven, tenzij de overheid ons hiertoe verplicht.

Betrokken zijn bij DansJeVrij!

Wij vinden het fijn en belangrijk om een kring van sterk betrokken dansers om ons heen te hebben die wij incidenteel kunnen benaderen met vragen om hulp. Bijvoorbeeld bij het opbouwen of opruimen, of de promotie van DansJeVrij! Maar ook dansers die mee willen denken en de richting mee willen bepalen bij toekomst-gerichte vragen. Mocht je daarvoor beschikbaar zijn, stuur dan een berichtje aan DansJeVrij, team Naarden of team Amersfoort.
En/of word lid van de facebookgroep "Betrokken bij DansJeVrij!"

Deel deze pagina