Graag aanmelden voor een heerlijke dansavond!

Lees daarvoor deze aanwijzingen

Wat je in de inleiding of de workshop krijgt aangereikt, is daarna op de dansvloer te gebruiken. DansJeVrij! streeft er naar om in de dans het contact met elkaar te bevorderen. Zowel de inleiding of de workshop helpt daarbij, is inspirerend en bovendien een leuke start van de avond.

Neem je deel aan de workshop, kom dan alsjeblieft op tijd. Je kunt een kwartier voor aanvang al de zaal ingaan.

Voor meer info klik op de titel van de workshop.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Uitgebreide workshop
met Sebas van Wetten

Bewegingsdialoog – het lichaam laten spreken

Een workshop door Sebas van Wetten

In deze workshop word je meegenomen om je lichaam te laten spreken. We beginnen met een uitgebreide warming-up en solo dans; we oefenen specifieke bewegingen die je meer ruimte en mogelijkheden in je lichaam geven. Ook jouw eigen beleving krijgt de ruimte om te spreken. Hiermee ontwikkel jij jouw bewegingstaal.

Daarna gaan we met deze bewegingen met een andere danser in dialoog – “spreken en luisteren” met je lichaam.

We gebruiken onze bewegingstaal en de dialoog om elkaars dans te inspireren en je daardoor te laten meenemen. Op afstand op elkaar reageren.

Laat je dans zo vleugels krijgen!

Sebas van Wetten – Dansavontuur

Contact improvisatie is een dansvorm waarbij het contact met een andere danser (het aanraken) gebruikt wordt als communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans.

Soms is dit vanuit een subtiel aanraken, een luisteren en volgen van elkaars bewegingen.

Het gaat er niet om of het er mooi of “dansend” uitzien, maar meer om het plezier van het bewegen, en reageren op de ander; een speelse ontmoeting. Het kan een energieke dans zijn, of juist heel verstild en langzaam. Maar altijd is er veel aandacht voor jouw eigen (on-)mogelijkheden en die van je partner. En daarvoor beginnen we steeds met goed naar ons eigen lichaam te luisteren.

Sinds de Corona-maatregelen zoekt Sebas naar vormen om ook op afstand van elkaar fysiek op elkaar te reageren, zoals ook bij deze workshop.

Sebas beoefent deze dansvorm sinds 1996 en leerde van vele internationale docenten en andere dansers. In 2002 begon hij met lesgeven (afgestudeerd als docent dansexpressie, Amsterdam) en wil graag anderen inspireren om nieuwe mogelijkheden en expressie in hun dans te vinden. Daarbij gebruikt hij vaak beelden uit de natuur en zoekt naar de muzikaliteit in de beweging.
Daarnaast is hij fysiotherapeut en gebruikt zijn kennis van het bewegende en genezende lichaam om op een veilige en gezonde manier te leren bewegen. Zijn inspirerende beelden om het bewegende lichaam van binnen te ervaren helpen om de dans lichter, rijker en verfijnder te maken.

Gegevens

Datum:
5 september 2020
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€15

Locatie

De Danswerkplaats
Oude Fabriekstraat 20

3812 NR
Amersfoort
+ Google Maps

We hanteren afspraken om elkaar op een verantwoorde wijze ruimte te geven om te dansen. Lees onze tips en afspraken daarvoor.

vrij dansen en tegelijk mede verantwoordelijk voor de ruimte van de ander

Daarmee zijn er mogelijkheden om heerlijk te bewegen, je eigen dans te dansen. Wanneer er beperkingen zijn, zullen wij die als organisator duidelijk aangeven. Wij vragen de deelnemers aan de workshop/dansavond hiermee rekening te houden en de aanwijzingen van workshopdocent en team DansJeVrij! op te volgen.

Realiseer je dat ook jijzelf voor een goede gang van zaken, verantwoordelijk bent.

Fijne dansavond!

Elke 1e zaterdag: meestal in AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: meestal in NAARDEN

Onze evenementen worden ook vermeld op verschillende andere kalenders waaronder:
Hipsy danskalender
agenda voor bewust en spiritueel leven
spirituele agenda
facebook; agenda voor blotevoetendansers
bewust amersfoort

Ken je een andere agenda die geschikt is voor onze evenementen? Geef je suggestie aan ons door.