DJ Reinier 'Outside-the-box'

DJ Reinier is de huis-DJ bij DansJeVrij! Amersfoort

De term 'outside-the-box' en 'out-of-the-box' heeft verschillende betekenissen: van een direct gebruiksklaar product (het komt zo uit de doos),  tot 'outside-the-box' dat zoiets betekent als buiten bestaande kaders denken, innovatief en creatief bezig zijn.
Voor ons als team DansJeVrij! heeft het een muzikale betekenis die beide voorgaande definities op een aardige manier combineert:

  • Reinier gebruikt onder meer de muziek van 'de moeder' van DansJeVrij! DJ Carolien (overleden mei 2018), die al haar muziek in een digitale box gebruiksklaar aan ons overdroeg. Het gaat om duizenden nummers die zij in ruim 15 jaar heeft verzameld.
  • En het is muziek die verrassend is, buiten de lijntjes gaat, je creativiteit als danser aanspreekt.
  • In dit YouTube filmpje vertelt Carolien wat zij wilde bereiken met haar muziekkeuzes.
  • En naast deze muziek verzamelt DJ Reinier ook steeds nieuwe muziek.

Er wordt dus een nieuwe compilatie gemaakt van muziek uit de verzameling van Carolien, tezamen met nieuwe muzikale vondsten.

Muzikale voorbeelden

Samen met mijn partner en mede-teamlid Lot heb ik een DansJeVrij! muzieklijst gemaakt op Spotify. Het is van alles en door elkaar. Wel geeft het een beetje een indruk wat je in een speellijst  op een DansJeVrij! avond zou kunnen verwachten.

Heb je muzikale suggesties die passen bij 'outside the box'? Laat het mij weten via het contactformulier en wie weet... hoor je het een volgende keer bij DansJeVrij!

Muzikale uitdagingen

Zo hoopt DansJeVrij! Amersfoort met deze muzikale keuzes je dansimprovisatie aan te spreken. We laten horen aparte en verrassende akoestische muziek en afgewisseld met lekkere pop, funk, elektronisch, house. Muzikale pareltjes en heerlijke muziek die je benen in beweging zetten maar ook het oor streelt of je hart raakt en soms prikkelend anders of zelfs ongemakkelijk is. Want soms hoor je minimalistische muziek, (modern)klassiek of opera, een blokje jazz of blues. DJ Reinier zorgt voor vloeiende of juist scherpe overgangen tussen de verschillende genres en nummers.

Geniet en dans je eigen, nog nooit eerder ontdekte sterren van de hemel!


En wie er ook de DJ van de avond is, de dansvloer-code van DansJeVrij! is altijd:

Op de dansvloer spreekt de taal van de dans, het lichaam, de beweging.
En social-talk kun je in de loungeruimte doen.

Want wanneer je hebt meegemaakt hoe mooi het is wanneer je bij verstilde muziek alleen de muziek (en schuifelende voeten) hoort, dan begrijp je vast waarom we dit vragen.

Deel deze pagina