Graag aanmelden voor een heerlijke dansavond!

Lees daarvoor deze aanwijzingen

Wat je in de inleiding of de workshop krijgt aangereikt, is daarna op de dansvloer te gebruiken. DansJeVrij! streeft er naar om in de dans het contact met elkaar te bevorderen. Zowel de inleiding of de workshop helpt daarbij, is inspirerend en bovendien een leuke start van de avond.

Neem je deel aan de workshop, kom dan alsjeblieft op tijd. Je kunt een kwartier voor aanvang al de zaal ingaan.

Voor meer info klik op de titel van de workshop.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop door Marjon en Huub
DJ Marold

De dans van je hoofd

Een workshop door Marjon en Huub.


Na de workshop wordt de avond vervolgd door de muziekkeuzes van DJ Marold!


De dans van je hoofd

Vaak willen we uit ons hoofd in ons lijf. Wat nou als ons hoofd ook ons lijf is en centraal komt in de dans? Als je net zo vrij en los met je hoofd kunt dansen als met de rest van je lijf? En je je hoofd helemaal kunt overgeven aan de dans? Als je hoofd zonder erover na te denken een leidende en volgende kwaliteit heeft?

We gaan deze workshop experimenteren met de bewegingen van ons hoofd en onze nek, alleen en samen. Je gaat bij jezelf ontdekken wat je hoofd allemaal voor bewegingen kan en wil maken als het los is van het denken. En hoe je lijf daarin kan volgen. Automatisch wordt je hoofd leger en leger en de dans voller en voller.

Marjon van Opijnen beweging
Marjon van Opijnen

Ons lichaam is ons vehicle om te doen wat we te doen hebben en het is ook een enorme bron van wijsheid en creativiteit, het is altijd in het moment en ongecensureerd in wat het laat zien. Ik heb het Embodiment Lab opgericht om een plek te creëren waar we het contact met ons lijf kunnen (her)ontdekken, de kracht en wijsheid die het in zich heeft kunnen voelen en onderzoeken, en contact kunnen maken met de kompas die ons lichaam is. Dans is hierbij een belangrijke ingang, omdat we via de dans de spontane, intuïtieve bewegingen van ons lijf tot expressie kunnen laten komen, precies zoals het zich laat zien in het moment.

Ik ben lichaamsgericht trauma- en ademtherapeut. Naast individuele begeleiding, geef ik als lichaamsgericht trainer trainingen voor individuen en organisaties.

Huub Pennock

We hebben een lichaam gekregen om te bewegen en in dansen zijn allerlei mogelijkheden van bewegen te ontdekken. Ik vind het leuk op thema’s te onderzoeken wat die mogelijkheden allemaal zijn.

Van oorsprong ben ik leraar lichamelijk opvoeding met als specialisatie dans. Tegenwoordig geef ik als cranio therapeut vanuit zee van ruimte sessies aan mensen die op zoek zijn naar minder stress en meer ontspanning. Bij cranio is het voelen van het lichaam het startpunt en het hoofd en de nek komen daarbij ook vaak aan bod. En vanuit Ergo-balans adviseur en train ik bedrijven en teams in hun tocht van werkdruk naar werkplezier.

Gegevens

Begin:
6 april 2019
Einde:
7 april 2019

Locatie

De Danswerkplaats
Oude Fabriekstraat 20

3812 NR
Amersfoort
+ Google Maps

We hanteren afspraken om elkaar op een verantwoorde wijze ruimte te geven om te dansen. Lees onze tips en afspraken daarvoor.

vrij dansen en tegelijk mede verantwoordelijk voor de ruimte van de ander

Daarmee zijn er mogelijkheden om heerlijk te bewegen, je eigen dans te dansen. Wanneer er beperkingen zijn, zullen wij die als organisator duidelijk aangeven. Wij vragen de deelnemers aan de workshop/dansavond hiermee rekening te houden en de aanwijzingen van workshopdocent en team DansJeVrij! op te volgen.

Realiseer je dat ook jijzelf voor een goede gang van zaken, verantwoordelijk bent.

Fijne dansavond!

Elke 1e zaterdag: meestal in AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: meestal in NAARDEN

Onze evenementen worden ook vermeld op verschillende andere kalenders waaronder:
Hipsy danskalender
agenda voor bewust en spiritueel leven
spirituele agenda
facebook; agenda voor blotevoetendansers
bewust amersfoort

Ken je een andere agenda die geschikt is voor onze evenementen? Geef je suggestie aan ons door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier − 3 =