Graag aanmelden voor een heerlijke dansavond!

Lees daarvoor deze aanwijzingen

Wat je in de inleiding of de workshop krijgt aangereikt, is daarna op de dansvloer te gebruiken. DansJeVrij! streeft er naar om in de dans het contact met elkaar te bevorderen. Zowel de inleiding of de workshop helpt daarbij, is inspirerend en bovendien een leuke start van de avond.

Neem je deel aan de workshop, kom dan alsjeblieft op tijd. Je kunt een kwartier voor aanvang al de zaal ingaan.

Voor meer info klik op de titel van de workshop.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Jördis Jakubczick
daarna DJ Reinier ‘Outside-the-box’

De dans van de polariteit

Na de workshop wordt de avond vervolgd door DJ Reinier “outside the box”. Een bijzondere avond waar we afscheid nemen van ons kernteamlid André.
Zijn muzikale voorkeuren bepalen de speellijst van deze avond. Dan kan het niet anders: ook een stuk uit de Canto komt voorbij, naast muziek van Mertens en Einaudi.


Somatic Dance

Voorafgaand aan de DansJeVrij! dansavond geeft Jördis Jakubczick de workshop De dans van de polariteit”

Bij polariteit denken we vaak meteen aan de spanning tussen man en vrouw. Ken je dat gevoel, je komt iemand anders tegen op de dansvloer en opeens spatten de vonken ervan af. En hoe snel raken wij dan niet in volle projectie verknocht aan de ander in de misvatting dat hij/zij het helemaal is.
Maar polariteit op zich is ook nog eens snel veranderlijk. En het is maar één element van wat liefde is. En in feite is het onze eigen energie van binnen die wij inbrengen in het contact die de polariteit  teweeg brengt. Als wij ons met deze bron in onszelf weten te verbinden dan kunnen wij met de vonk van de polariteit en van de onderlinge dynamiek genieten zonder dat we afhankelijk worden van elkaar.
Wellicht zullen wij in het spel met de polariteit ontdekken dat twee ogenschijnlijk tegenovergestelden ook simpelweg verschillende gradaties kunnen zijn van hetzelfde, en dat deze in wezen onafscheidelijk zijn van elkaar. De vraag hoe dit werkt is het uitgangspunt van deze speelse energiegevende workshop, waarin wij dit specifieke aspect van de Yin & Yang dans eens goed onder de loep nemen.
“Ik verheug me erop met jullie samen op ontdekkingsreis te gaan. De elementen in de Somatic Dance zijn aanraking leidend in bewegingsexploratie en dansimprovisatie, alleen, met een partner en in de groep.”

Over Jördis Jakubczick
Tijdens haar training als professionele danseres was Jördis altijd op zoek naar de diepere beweegredenen voor de dans. Waar komt toch de enorme drijfveer voor beweging vandaan? En waarom voelt het soms zo echt en soms zo gedwongen? Dit liet haar besluiten om naast haar opleiding als moderne danseres en choreografe aan de SNDO (school voor Nieuwe Dansontwikkeling aan de AHK) in de VS Body-Mind Centering te studeren. Dit was een diepgaande studie over de intelligentie van het lichaam met onder meer lichaamswerk vanuit ervaarbare anatomie. Het leidde tot een thuis komen in haar lichaam met zijn diepe wijsheid. En het besef dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Iets wat zij sinds meer dan 28 jaar met veel liefde en passie aan anderen tracht door te geven in vorm van de door haar ontwikkelde Somatic Dance en sinds drie jaar met ‘De Dans van Yin & Yang’ in vorm van cursussen en retraites.  Haar grootste passie is hierbij de intieme en oprechte communicatie met anderen. Naast de vrije expressie die voluit ontstaat, als wij naar ons fysieke creatieve proces durven te luisteren.

In haar praktijk voor Somatic Healing en haar Somatic Dance Coaching werkt zij individueel met mensen en begeleidt hun in het proces van evenwicht tot krachtige zelfexpressie. Voor meer informatie over Jördis en haar aanbod kun je zien op de sites www.somatic-dance.nl en www.somatic-healing.nl

 

Gegevens

Begin:
1 februari 2020
Einde:
2 februari 2020
Kosten:
€17

Locatie

De Danswerkplaats
Oude Fabriekstraat 20

3812 NR
Amersfoort
+ Google Maps

We hanteren afspraken om elkaar op een verantwoorde wijze ruimte te geven om te dansen. Lees onze tips en afspraken daarvoor.

vrij dansen en tegelijk mede verantwoordelijk voor de ruimte van de ander

Daarmee zijn er mogelijkheden om heerlijk te bewegen, je eigen dans te dansen. Wanneer er beperkingen zijn, zullen wij die als organisator duidelijk aangeven. Wij vragen de deelnemers aan de workshop/dansavond hiermee rekening te houden en de aanwijzingen van workshopdocent en team DansJeVrij! op te volgen.

Realiseer je dat ook jijzelf voor een goede gang van zaken, verantwoordelijk bent.

Fijne dansavond!

Elke 1e zaterdag: meestal in AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: meestal in NAARDEN

Onze evenementen worden ook vermeld op verschillende andere kalenders waaronder:
Hipsy danskalender
agenda voor bewust en spiritueel leven
spirituele agenda
facebook; agenda voor blotevoetendansers
bewust amersfoort

Ken je een andere agenda die geschikt is voor onze evenementen? Geef je suggestie aan ons door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 + twaalf =