Graag aanmelden voor een heerlijke dansavond!

Lees daarvoor de aanwijzingen. Prijs voor de hele avond is €17 wanneer je vooraf reserveert en betaalt. Reserveer je liever niet of wil je annuleren? Lees dan verder helemaal onder aan deze agenda.

Neem je deel aan de workshop, kom dan alsjeblieft op tijd. Je kunt een kwartier voor aanvang al de zaal ingaan.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Sebas van Wetten
DJ Reinier ‘Outside the Box’

Sebas.v.Wetten
Sebas

Leiden met één vinger, volgen met je hele lijf


Een workshop met eenvoudige elementen uit Contact-Improvisatie, door Sebas van Wetten.


En na de workshop DansJeVrij! met de muzikale mix van beat en verstild van de huis-DJ Reinier ‘outside the box’.


 

Misschien heb je wel eens mensen op de dansvloer “Contact-Improvisatie” zien doen, waarbij ze allerlei wilde acrobatische vliegoefeningen deden en daarbij steeds weer op de grond vielen en rolden.
“Leuk,” dacht je misschien, “maar niet voor mij…”
Maar Contact-Impro begint misschien wel bij het afgestemd reageren op subtiele impulsen van een andere danser. Een kwaliteit die je in iedere dans kunt gebruiken, of het er nou als “Contact-Impro” uit ziet of niet.

In deze toegankelijke “Contact-Impro”-workshop gaan we daarmee oefenen en spelen:
Reageren op subtiele impulsen.
We oefenen dan met bijv.:
– Hoe kun je “met één vinger” de bewegingen van een ander leiden, d.m.v. subtiele suggesties op het juiste moment. Dat kan door eerst precies te volgen wat er al is.
– Hoe kun je je bewegingen toegankelijk maken voor dit soort suggesties.
– En hoe kan dan je hele lichaam reageren; de subtiele input kan op jouw éigen manier tot uitdrukking komen in jouw dans.

Het is een leiden & volgen via het subtiele contact, waarbij de rollen elkaar vloeiend afwisselen. Dit leiden en volgen wordt dan een onderstroom, waarop het verhaal van de dansontmoeting zich kan ontvouwen.

– Daar is het tenslotte om te doen.

Een workshop om meer mogelijkheden te verkennen om dansend op anderen te reageren.
En ook een leuke opwarming voor de dansavond. (Eerdere danservaring of ervaring met Contact-Improvisatie is niet nodig.)

Over Sebas van Wetten:
Sebas wil met zijn lessen graag anderen inspireren om nieuwe mogelijkheden en expressie in hun dans te vinden. Daarbij gebruikt hij beelden uit de natuur en zoekt naar de muzikaliteit en poëzie in de beweging. Hij danst al meer dan 20 jaar CI en geeft hierin zo’n 15 jaar les (Voortgezette Opleiding Docent Dansexpressie, Amsterdam, 2002).
Daarnaast is hij fysiotherapeut en gebruikt zijn kennis van het bewegende en genezende lichaam om op een veilige en gezonde manier te leren bewegen.

Sebas geeft wekelijks les in Contact-Impro op dinsdagavond in Utrecht.  Meer over cursussen en workshops van Sebas: dansavontuur.nl

 

 

Gegevens

Begin:
5 oktober 2019
Einde:
6 oktober 2019
Kosten:
€17

Locatie

De Danswerkplaats
Oude Fabriekstraat 20
3812 NR
Amersfoort
+ Google Maps

Wil je niet vooraf betalen of reserveren, dan kun je op de bonnefooi komen. Je betaalt dan €20 bij de kassa (graag gepast) en je kunt alleen meedoen als er genoeg ruimte is. We noteren wel je naam en telefoonnummer. We hanteren een maximum aantal bezoekers. Accepteer dus dat het onzeker is om mee te kunnen dansen. Of dat je pas mee kunt dansen wanneer iemand vertrekt.

Annuleringsregeling

Heb jij je aangemeld en heb je betaald en kun je niet komen dansen? Lees hier onze annuleringsregeling. Wij vragen wel een bijdrage in de kosten. Je ontvangt dan je betaling weer terug onder aftrek van deze bijdrage. Stuur altijd een mail naar amersfoort@dansjevrij.nl met als onderwerp “deelname geannuleerd”.

Ook vragen wij je in de reserveringsagenda je opgave te verwijderen. Dit kan tot 48 uur voor aanvang van de dansavond. Indien mogelijk graag eerder annuleren. We kunnen dan iemand van de wachtlijst laten komen, indien van toepassing.

Wie wil er nu niet “gratis” dansen?

Wanneer je wilt meehelpen bij de praktische organisatie van de dansavonden (opbouwen, opruimen, tussendoor een taakje), stuur dan een mailtje naar amersfoort@dansjevrij.nl. Voor die avond dat je helpt is het vrij entree, vanzelfsprekend. En voor elke twee avonden dat je helpt in Amersfoort, geven we je ook een ticket voor een dansavond in Naarden!

Onze afspraken in de danszaal:

– alleen wanneer jij fit en gezond bent, geen luchtwegklachten hebt, kom dan dansen. Check dit eventueel via (klik op) deze site.

We hanteren afspraken om elkaar op een verantwoorde wijze ruimte te geven om te dansen. Lees onze tips en afspraken daarvoor.

vrij dansen en tegelijk mede verantwoordelijk voor de ruimte van de ander

Daarmee zijn er mogelijkheden om heerlijk te bewegen, je eigen dans te dansen. Wanneer er beperkingen zijn, zullen wij die als organisator duidelijk aangeven. Wij vragen de deelnemers aan de workshop/dansavond met al het voorgaande rekening te houden en de aanwijzingen van workshopdocent en team DansJeVrij! op te volgen.

Realiseer je dat ook jijzelf voor een goede gang van zaken, verantwoordelijk bent.

Fijne dansavond!

Elke 1e zaterdag: meestal in AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: meestal in NAARDEN

Onze evenementen worden ook vermeld op verschillende andere kalenders waaronder:
danskalender.nl
agenda voor bewust en spiritueel leven
spirituele agenda
facebook; agenda voor blotevoetendansers

Ken je een andere agenda die geschikt is voor onze evenementen? Geef je suggestie aan ons door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 17 =