Graag aanmelden voor een heerlijke dansavond!

Lees daarvoor deze aanwijzingen

Wat je in de inleiding of de workshop krijgt aangereikt, is daarna op de dansvloer te gebruiken. DansJeVrij! streeft er naar om in de dans het contact met elkaar te bevorderen. Zowel de inleiding of de workshop helpt daarbij, is inspirerend en bovendien een leuke start van de avond.

Neem je deel aan de workshop, kom dan alsjeblieft op tijd. Je kunt een kwartier voor aanvang al de zaal ingaan.

Voor meer info klik op de titel van de workshop.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop door Anita Kooij
DJ: Marold

Sensing Dance

In deze workshop keer je steeds weer terug naar luisteren en voelen tijdens de dans. Via speelse opdrachten exploreer je hoe je kunt dansen vanuit een ‘sensend’ gewaar zijn. En hoe je een gevoel van ruimte kunt blijven ervaren, in jezelf, tussen jou en de ander en binnen iedere kwaliteit.

Het eerste deel van de workshop is een warming up waarbij de focus ligt op jouw  als solodanser. Op afwisselende muziek maak je alle gewrichten los, verdiep je de gevoelsbeleving (sensory awareness)  en dans je in relatie tot de vloer en de ruimte. Op inspirerende muziek speel je met verschillende kwaliteiten, zoals lyrisch, ritmisch en circulair.

Het tweede deel is gericht op contactdans. Hierin speel je met gewicht & lichtheid en wissel van volgen en leiden. In contact onderzoek je hoe je al ‘sensend’ volledig aanwezig kunt zijn, speels, open en in verbinding met jezelf. Om uiteindelijk tintelend van leven in je lijf de rest van de avond bij Dans je Vrij in te gaan.

Anita

Is 1e graads bevoegd docent fysiek theater. Vanuit  Being Moved biedt ze trainingen en 1:1 begeleiding aan op het gebied van dansimprovisatie en contactdans, fysiek theater en mindfulness. Ze was een aantal jaren assistent van tangodanseres Lizelot de Stigter in Arnhem, is nog steeds fervent tangodanseres en geeft in Arnhem o.a. workshops waar de combinatie van vrije dans en elementen uit contactimprovisatie en Argentijnse tango centraal staan.

www.beingmoved.nl

Gegevens

Begin:
6 januari 2018
Einde:
7 januari 2018

Locatie

De Danswerkplaats
Oude Fabriekstraat 20

3812 NR
Amersfoort
+ Google Maps

We hanteren afspraken om elkaar op een verantwoorde wijze ruimte te geven om te dansen. Lees onze tips en afspraken daarvoor.

vrij dansen en tegelijk mede verantwoordelijk voor de ruimte van de ander

Daarmee zijn er mogelijkheden om heerlijk te bewegen, je eigen dans te dansen. Wanneer er beperkingen zijn, zullen wij die als organisator duidelijk aangeven. Wij vragen de deelnemers aan de workshop/dansavond hiermee rekening te houden en de aanwijzingen van workshopdocent en team DansJeVrij! op te volgen.

Realiseer je dat ook jijzelf voor een goede gang van zaken, verantwoordelijk bent.

Fijne dansavond!

Elke 1e zaterdag: meestal in AMERSFOORT
Elke 3e zaterdag: meestal in NAARDEN

Onze evenementen worden ook vermeld op verschillende andere kalenders waaronder:
Hipsy danskalender
agenda voor bewust en spiritueel leven
spirituele agenda
facebook; agenda voor blotevoetendansers
bewust amersfoort

Ken je een andere agenda die geschikt is voor onze evenementen? Geef je suggestie aan ons door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × drie =